نمایشگاه محصولات زنان سرپرست خانوار کلینیک مددکاری اجتماعی آرامش در مهاباد
نمایشگاه دستاوردهای هنری زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کلینیک مددکاری اجتماعی آرامش در مهاباد
نمایشگاه محصولات زنان سرپرست خانوار: به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ کلینیک مددکاری اجتماعی آرامش کرمانشاه (با مدیریت روناک رستمی) با حمایت استانداری و همت بهزیستی شهرستان مهاباد، دستاوردهای هنری و سایر محصولات زنان سرپرست خانوار توانمند تحت پوشش بهزیستی را در قالب برپایی نمایشگاهی در مهاباد، طی پنج روز متوالی از مورخ ۹۷/۱۰/۰۷ در معرض دید و خرید عموم قرار داد.
نمایشگاه محصولات زنان سرپرست خانوار
قابل به ذکر است این حرکت به منظور ارتقاء تاب آوری و نیز تقویت روحیه ی تلاشگری و احیاء انگیزه مددجویان تحت پوشش جهت مشارکت هر چه موثرتر در مسیر اجرای برنامه های توانمندسازی این مرکز صورت پذیرفته است.
گزارش تصویری از این نمایشگاه در صفحه اینستاگرام مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی منتشر شده است.
توانمندسازی مددجویان از منظر مددکاری اجتماعی
توانمندسازی مددجویان از منظر مددکاری اجتماعی: توانمندسازی (Empowerment) در حرفه مددکاری اجتماعی مفهومی است که از اهمیت خاصی برخوردار است و به تعبیری شالوده مددکاری اجتماعی بر آن بنا نهاده شده است. توانمندسازی تغییر و توسعه ظرفیتها برای درک نیاز برای تغییرات وسیعتر در گروهها و جوامع را شامل میشود. توانمندسازی فرآیند تغییر ناتوانی و افزایش کنترل سازمان بر محیط است و در آن بر افزایش خود تصمیم گیری مددجویان سازمان تأکید میگردد. اهداف عمده توانمندسازی عبارتند از: عدالت اجتماعی، ایجاد امنیت، برابری اجتماعی و سیاسی، حمایت دو جانبه و یادگیری مشارکتی، برداشتن گامهای کوچک برای رسیدن به اهداف بزرگ.
توانمندسازی مددجویان از منظر مددکاری اجتماعی
نظر به اینکه مددکاری اجتماعی در مسیر توانمندسازی مددجویان نیازمند کاربست راهکارهای مختلفی است و این راهکارها با توجه به ویژگی های فردی، خانوادگی، تواناییهای اقتصادی، منزلت و موقعیت اجتماعی و … باید متفاوت باشد و نظر به سیاستهای در پیش گرفته از سوی سازمان های حمایتی (بهزیستی، کمیته امداد و …) در ایران مبنی بر کوچک سازی و ایجاد مسیر توانمندسازی مددجویان و خروج آنان از سیستم حمایتی در جمع تلگرامی مددکاران اجتماعی متشکل از اساتید، دانش آموختگان و دانشجویان مددکاری اجتماعی سوالی بر این اساس طرح گردید که: راهکارهای توانمندسازی مددجویان از منظر مددکاری اجتماعی چیست؟
گردآوری داده ها در فضای تلگرام و با مشارکت حداکثری اعضای گروه تلگرام مددکاران اجتماعی ایرانیان صورت گرفت. داده های گردآوری شده با روش تحلیل محتوای گرینهایم و لاندمن (۲۰۰۴) مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت.
جدول زیر راهکارهای توانمندسازی مددجویان از دیدگاه مددکاری اجتماعی راه نمایش میدهد.
جهت مطالعه متن کامل و نیز جداول تحلیلی اینجا کلیک کنید.
گردآوری و تحلیل: کیمیا واعظی؛ دانشجوی دکتری تخصصی مددکاری اجتماعی